biketrophy@kololjub.si

 

Revija TRIM je bila ustanovljena leta 1996 in tudi javno registrirana kot publikacija Društva Kololjub s ISBN kodo.

Revija je bila plod uspeha prodaje mojih knjig, Kolesarski izleti po Sloveniji in Kolesarski priočnik (izdal Cirrus design, maja 1996), ter hkrati logično nadaljevanje kolesarskega ustvarjanja.

 V nadaljnih treh letih razvoja in samostojnosti se je razširila, obarvala in zajela vseslovenske kolesarje in tudi njihove zimske športe, naklada pa zrasla s 2000 na 5000 izvodov, od česar smo pa žal komaj preživeli... Če ne bi bilo izdatnega števila članarin, bi težko shajali, ter če ne bi Sebastjan Vehar prevzel dela komercialista, urednika in oblikovalca, postavljalca revije... Zadnje leto smo imeli zunanjega oblikovalca in dodatnega komercialista, ter žal še dva urednika (v naslednjem odstavku) saj je Sebastjan zaradi nove dejavnosti - uvoza in distribucije koles Schauff iz  Nemčije - potreboval več časa.

UKINITEV ALI PRODAJA?

Zadnje leto sta se pojavila tudi nova člana uredniške ekipe, Vid Ponikvar ter Boštjan Svete, ki pa sta žal mislila preveč nase, oziroma sta bila mnenja, da onadva odločata o uredništvu revije, ne pa tudi delata revijo, tako da sem imel ob njunem delu precej komplikacij in tudi nezadovoljstva.

Pika na i je bila ta, da sta zahtevala, da se v letu 1999 revija zaradi slabe finančne pozicije enostavno ukine oz. zamrzne. Na to nisem pristal, saj sem čutil odgovornost do bralcev in oglaševalcev, ki jih pač ne gre zamrzniti... Odločil sem se za prodajo revije, Sokolska zveza Slovenije (SZS) je izrazila interes, a pod pogojem, da uredništvo preselimo k njim v tivoli, Ljubljana, in vsaj nekaj mesecev oz. več sodelujemo pri ustvarjanju nove revije Sokol-Trim... In moja sourednika, Vid Ponikvar in Boštjan Svete sta tu padala na izpitu ekonomije, saj sta se v odnosu do Danijela Knavsa, predsednika SZS, vedla zelo arogantno in poveličevala revijo v nebo... ostal sem torej sam, onadva pa vlekla po svoje... pa ne le to, zdelo se jima je samo po sebi umevno, da delimo denar od prodaje revije kar matematično na 4 dele (v uredništvu je sodeloval še en študent, Igor josipovič, kot fotograf in deklica za vse), ne glede na to, da sem Sebastjan Vehar ustanovitelj, avtor in gonilna sila revije, predvsem tudi oglaševalcev, torej dotoka denarja, ter da so študentje bili pač delavci, plačani po urah, ne po učinku... Celo posvetoval sem se s ekonomskim strokovnjakom, ki seveda nimogel verjeti, da se sploh ukvarjam s takimi mislimi... Potem je ta študentska uredniška ekipa kmalu razpadla, ostal sem spet bolj kot ne sam, ampak niti ne, začel sem delovati v profesionalnem okolju SZS, g. Danijel Knavs je zame guru poslovne logike! Hvala mu torej za vse izkušnje, pa seveda tudi pomoč pri odplačilu dolgov društva Kololjub, ki sem jih izplačal šele pred dvema letoma ...

 

 


le 1">


le 1,7 % provizije!!

Design: Zadnja sprememba: 04-mar-2014